Duo Cees en Erik van den Burg winnen van der Niet Koppelwedstrijd.

 

 

Zondag 25 juni werd weer door HSV de Sportvisser de jaarlijkse verenigingswedstrijd georganiseerd die wordt gesponsord door van der Niet hengelsport uit Noordwijkerhout. Dit jaar een extra feestelijke editie in verband met het 80 jarig bestaan van van der Niet. Vanwege deze feestelijke gebeurtenis had van der Niet nog eens extra uitgepakt en een aantal mooie waardebonnen beschikbaar gesteld, wat door alle deelnemers bijzonder werd gewaardeerd.
14 koppels aan de waterkant van het Noord Hollands kanaal bij Akersloot. Ons was door HSV Alkmaar en omstreken het c vak toegewezen, wat inhoudt dat dit het traject naast de pont was.
Om 5.15 werd er geloot, wat betekende dat de baan op dat tijdstip al was uitgezet. Vroeg uit bed dus voor de baanuitzetters. Nagenoeg iedereen was op tijd, dus kon er ook op tijd geloot worden. Blije gezichten bij het koppel van Den Burg die de koppositie lootte en bij het duo Zonneveld/ Waasdorp die de staartstek ( naast de pont) lootte, wat voor beide koppels een extra spanning meebracht, omdat die plek ook nog eens uitgebuit moet worden.
De dagen voorafgaande aan deze wedstrijd was door diverse deelnemers getraind op dit traject en werden buitengewone vangsten gerealiseerd, waardoor voor deze wedstrijd de verwachtingen hoog gespannen waren. Wel waren de weersomstandigheden wel heel anders als op de trainingsdagen. Een verschil in temperatuur van zo’n 15 graden en een flinke wind.
Om 7.00 uur mocht er worden aangevangen en al direct stonden diverse hengels gelijk krom omdat er al vis gevangen werd. Dat was mooi. Dit ging zo door de eerste 90 minuten en daarna kwam de klad er in. De vangsten liepen sterk terug en er moest gesprokkeld worden voor een visje. Met name op de kortere afstand werd er nog vis gevangen, maar klein. De grotere vissen, die het gewicht in het net vormen,  lieten zich nog maar moeizaam vangen. Na een sessie van 6 uur kon er gewogen worden en vielen de vangsten voor zo’n wedstrijd over het algemeen tegen. Alleen de kop- en de staartstek staken er met kop en schouders boven uit en konden nog relatief flinke gewichten ter weging aanbieden. Beide koppels deden weinig voor elkaar onder, maar het koppel Cees en Erik van den Burg gingen toch met de eer strijken. Met 30810
gram bleven zij het duo Leo Zonneveld / John Waasdorp net voor. Zij vingen 28510 gram. Beide koppels mochten een paar mooie waardebonnen in ontvangst nemen.
De overige uitslagen zijn:

 

Uitslag van der Niet wedstrijd

 

 

 

25-6-2017

NH kanaal Akersloot

 

 

 

 

 

 

 

Vak A

 

 

 

 

1

Cees van den Burg

Erik van den Burg

30810

gram

2

Sjaak van Werkhoven

Frank Steenvoorden

17940

gram

3

Jan de Ridder

Peet van Dam

11300

gram

4

Hans Turenhout

Hans Turenhout

8010

gram

5

John den Haan

Rob den Haan

7790

gram

6

Dirk Schonenberg

Raymond van den Oever

5810

gram

7

Keje den Hollander

Ed Scheepmaker

5790

gram

 

 

 

87450

 

Vak B

 

 

 

 

1

John Waasdorp

Leo Zonneveld

28510

gram

2

Marcel Noort

Dennis Ooijendijk

16190

gram

3

Carel de Wolf

Gijs Geerlings

15570

gram

4

Jan Vink

Dirk van Rijn

11590

gram

5

Jan van Beelen

Henk Zonneveld

10930

gram

6

Maurice Vink

Eelco Bostelaar

8630

gram

7

Kees Zuijderduin

Peter Varkevisser

6630

gram

 

 

 

98050