Uitslag nachtwedstrijd 22 Juli 2017 in het Buiten Spaarne

Frank Steenvoorden en Sjaak van Werkhoven winnen Kranenburg nachtkoppelwedstrijd.

Zaterdag 22 juli was de datum van de Kranenburg Nachtkoppelwedstrijd georganiseerd door HSV de Sportvisser. Plaats van handeling de Noorder Buiten Spaarne waarvoor we van HV Haarlem de wedstrijdvergunning hadden gekregen, waarvoor dank.
Op z’n dag, die anders verloopt als een reguliere wedstrijd dag ben je eigenlijk de hele dag bezig met voorbereiding, terwijl je weet dat je pas ’s middags op pad hoeft i.p.v. ’s morgens vroeg. FF wennen.
’s Morgens nog even wat vlaggen opgehaald bij onze sponsor voor deze wedstrijd AD. Kranenburg wormen uit Abbenes en tevens de laatste zaken met betrekking tot deze sponsoring doorgenomen.
Dan bij terugkomst de auto inladen en om 15.00 uur met collega en tevens koppelmaat Jan op pad om de aan uit te zetten.
In de week voorafgaande aan de wedstrijd wat tips gekregen over hoe de baan het beste uit te zetten i.v.m. de aanwezigheid van enkele lastig bevisbare stekken vanwege baggervorming. Wie zijn wij om daar niet naar te luisteren????????
Zodoende 2 stekken uitgezet links van de brug. 6 stekken voor de betonnen uitstulping en 3 stekken hier voorbij. Wat dichter bij elkaar als we normaal zouden doen. Dit i.v.m. de catering welke altijd bij deze wedstrijd rond 21.00 uur neergezet wordt. Dan hoeven we niet al te ver te lopen en kunnen we ook onze kostbare spullen nog in de gaten houden.
Dan om 16.00 uur krijgen we de gelote plaats nummers doorgebeld en blijken we op stek 9 te mogen zitten en kunnen we aan de gang om alles goed neer te zetten. Al snel kom ik tot de ontdekking dat ik de koffer met molens ben vergeten. Wat nu????? Hoe dom kan je zijn?
Gelukkig heeft maat Jan meerdere complete sets met feederhengels bij zich en kan ik 2 van zijn hengels gebruiken.
Langzaam aan komen ook de nadere 10 koppels langs de waterkant aan en blijken we in een sterk vak terecht te zijn gekomen. Links van ons Leo Zonneveld en Jaap de Ridder en rechts van ons Rob Bosman en John den Haan en daar weer naast, uiteraard op staart Cees van den Burg en Karel de Wolf. We zullen dus flink aan bak moeten. Alle maar leuk toch???

Om 18.00 uur mogen we aan de bak en kunne we beginnen met het aanleggen van een voerstek. Het duurt hier altijd iets langer voor de vis hier op je stek komt. Maat Jan vist op een meter of 30, terwijl ik zelf kies voor een 48 meter. Maat Jan heeft de vis er al snel op zitten en vangt dan een aantal halfwas vissen en dat bied perspectief als ze als zo snel aanwezig zijn. Ik zelf kom niet echt in mijn ritme en heb moeite om iedere keer de juiste afstand te gooien. Heeft een reden, maar toch. Ik besluit dan ook een meter of wat terug te gaan vissen. Na een aantal korven op de nieuwe stek te hebben gegooid bij een nieuwe worp een heftige knak en wat blijkt gooi ik gewoon een hengel in brokken. Geen top nee gewoon finaal afgebroken net boven de bus??????????????????????????????????????
Gelukkig heb ik mijn eigen hengels wel bij me en kan ik al redelijk snel een nieuwe hengel optuigen. Toch een gebroken hengel en dan ook nog  van je maat dat voelt niet prettig.
De afspraak was dat om 21.00 uur zou worden afgeblazen om met zijn allen wat te eten langs de waterkant. Dit alles was ( weer) geheel voorbereid door Jan de Ridder en Ed Scheepmaker. Mannen nogmaals hartelijk dank. Vers gebakken broodjes hamburger, broodjes paling, zalm, bakjes salade en dat alles met een lekker blikje fris of bier. Dat ging er natuurlijk goed in bij alle vissers en na zo’n 25 minuten was nagenoeg alles op en kon er om 21.40 uur verder worden gevist. Dan wordt het alweer snel donker en komt alle beschikbare verlichting uit de auto’s. Wij zelf hebben een led lamp op een accu en deze zijn geplaatst op een metalen buis van zo’n 1.5 meter hoog. Ruim voldoende om zowel de stek als de hengel van voldoende licht te voorzien.
Bij maat Jan lopen de aanbeten in vergelijking met de periode voor het eten sterk terug terwijl bij mij de aanbeten juist toenemen. De vis die dan wordt gevangen is ook beduidend groter van formaat. Een lekkere  avond volgt met regelmatig een vis, maar echt wild wordt het niet. De verwachtingen waren iets hoger. Dan net voor 02.00 uur komen ook de sponsoren Andre en Esther Kranenburg langs de waterkant kijken. Toch leuk dat sponsoren zo enthousiast zijn at ze zelfs ’s nachts langs komen om bij de prijsuitreiking te zijn.
Om 02.00 mogen de weegploegen op pad en blijken de vangsten niet echt wild te zijn geweest. Wel is er een koppel dat er ver boven uit springt nl. Frank Steenvoorden en Sjaak van Werkhoven vissend op stek 2 hebben maar liefst 80870 gram. Super gedaan mannen. De nummers 2 in dit vak moeten het met beduidend minder doen nl. Hans en Hans Turenhout met 33470 gram. Een mooi gewicht, maar in vergelijking met de winnaars!!
Het andere vak wordt gewonnen door het duo Leo Zonneveld en Jaap de Ridder vissend op stek 8 met 44300 gram met als nummers 2 Karel de Wolf en Cees van den Burg.
De prijswinnaars per vak worden beloond met een kadobon, inwisselbaar bij de diverse bekende adressen. Het leuke is dat de sponsor voor degene met de minste vis ook een paar bonnen beschikbaar heeft gesteld. Deze worden door het koppel Wim en John Steenvoorden in dank in ontvangst genomen. De overige vissers ontvangen allemaal nog een bon ter waarde van een zak overheerlijke wormen, waarmee nog vele vissen gevangen kunnen worden.
Al met al weer een fantastische avond met op een klein buitje na prachtig weer.
Namens alle vissers bedanken wij sponsor Kranenburg wormen voor de fantastische sponsoring en enthousiasme en ook de mannen van de catering. HET WAS SUPER!!!!!!!

 

Vak A
1   Frank Steenvoorden Sjaak van Werkoven 80870   gram
2   Hans Turenhout  Hans Turenhout 33470   gram
3   Jan de Ridder Ed Scheepmaker 33000   gram
4   Kees Zuijderduin Peter Varkevisser 22200   gram
5   Maurice Vink Eelco Bostelaar 17200   gram
6   Wim Steenvoorden John Steenvoorden 10770   gram
197510
Vak B
1   Leo Zonneveld Jaap de Ridder 44300   gram
2   Karel de Wolf Cees van den Burg 37320   gram
3   Jan van Beelen Henk Zonneveld 26570   gram
4   Rob Bosman John den Haan 22670   gram
5   Jan Vink Dirk van Rijn 16800   gram
147660

 

`