Wisselende vangsten tijdens Verenigingswedstrijd.

Iedere wedstrijdvisser weet dat een goede loting bepalend kan zijn voor het verloop van een wedstrijd. Dat was ook tijdens de verenigingswedstrijd georganiseerd door HSV de Sportvisser weer duidelijk het geval.
We hadden vergunning gekregen voor het traject Kruispolderbrug in het NH kanaal. Wetende dat dit traject in de bocht zich een paar Hot spots wat betreft visvangsten bevinden hadden we tijdens het uitzetten van de baan hier al aardig rekening mee gehouden. Vissend in 2 vakken van 14 deelnemende koppels hadden we de bocht met deze hotspots ruim overgeslagen. Toch blijkt later dat de winnende koppels viste aan beide kanten van deze plekken.
Zoals gezegd 14 deelnemende koppels aan deze door hengelsport Koelewijn gesponsorde wedstrijd, waarvoor we hem uiteraard hartelijk danken.
Het eerste vak had te maken met een flinke wind schuin over het  traject, terwijl in  het 2e vak deze wind lekker in de rug had, waardoor het werpen met de feeder vele malen soepeler verliep als in het eerste vak.
Tijdens de loting bleken ik samen met maat Jan plek 4 toegewezen te hebben gekregen, welke zich dus midden in het vak vanaf de brug bevond. Niet echt een super plek, maar we moeten het er mee doen.
Omdat we ook de baan hadden uitgezet hadden we dus tijd genoeg om vlak voor het begin van de wedstrijd de baan eens goed te bekijken en te kijken welke koppels naar ons idee het meeste aanspraak maakte op de winst voor wat betreft gelote plek. Het leuke van deze wedstrijd is dat er een aantal koppels meedoen die normaal gesproken niet van de partij zijn, waaronder zelfs sponsor Peter Koelewijn. Altijd leuk.
Om 07.15 het beginsignaal voor deze 6 uur durende vissessie. Zelf kozen we voor 2 afstanden. Maat Jan nam de korte afstand voor zijn rekening en ik zelf op een meter of 1,5 van de overkant. Maat Jan had al snel het eerste uur een aantal mooie vissen in zijn net, wat hoop gaf voor het verloop van de wedstrijd. Ik zelf had al snel in de gaten dat het vandaag een moeizame dag zou worden. Toch blijf je dan gefocust op de ingezette afstand in de hoop dat de vis na het opbouwen van een moois voerstek alsnog gaat komen. Dit bleek dus duidelijk niet het geval en het werd een moeizame visserij, ook voor maat Jan. Ook om ons heen werd naar ons idee niet ruim gevangen. Zelfs het duo Turenhout zat niet echt lekker in vis. Als er een koppel is waar geducht rekening mee gehouden moet worden dan zijn zij het wel. Ook dit duo had moeite om aan het gewicht te komen. Zodoende werd het best wel een lange zit vandaag. Ook vanuit het andere vak kwamen geen hoopgevende berichten.
Om 13.15 klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. Wij mochten het eerste vak wegen en begonnen bij onze buren op plek 3. Toen bleek inderdaad dat de vangsten in dit vak echt beroerd waren. Met een vangst van ruim 6 kg. was de hoogste vangst van de eerste 3 nummers bekend. Wij op 4 kwamen tot een vangst van 11390, waarbij maat Jan er ruim 7 voor zijn rekening had genomen. Na weging van het gehele vak wisten allen het Duo Rob Bosman en John den Haan op staart met ruim 22 kg. boven ons uit te komen.
In het andere vak waren het Jan de Ridder en Peet van Dam die vissend op stek 8 met ruim 35 kg. het vak te winnen en dus ook de wedstrijd. Zoals in het begin van het verhaal geschreven, bleek vandaag de loting erg bepalend voor de loop van de wedstrijd. Daarentegen moet je het nog waarmaken, maar dat was aan beide koppels wel toevertrouwd. Felicitaties voor beide koppels.
Na afloop kwam het gezelschap nog even gezellig bijeen op de prachtige strandlocatie van de HSV om met elkaar onder het genot van een snack en een eitje en….. een biertje na te praten over de wedstrijd en voor de prijsuitreiking, waarbij de bonnen van Peter Koelewijn onder de prijswinnaars werden verdeeld.

vak A

 

 

 

 

 

 

1

 

Rob Bosman

John den Haan

22360

 

gram

2

 

henk zonneveld

Jan van Beelen

11390

 

gram

3

 

Hans Turenhout

Hans Turenhout

8390

 

gram

4

 

Niels Groenendijk

Sjaak Groenendijk

6260

 

gram

5

 

Ed Scheepmaker

Koos Regeer

5410

 

gram

6

 

Wim Steenvoorden

John Waasdorp

5310

 

gram

7

 

Peter Koelewijn

Hans Calckhoven

4730

 

gram

 

 

 

 

63850

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vak B

 

 

 

 

 

 

8

 

Jan de Ridder

Peet van Dam

35320

 

gram

9

 

Leo Zonneveld

Jaap de Ridder

20820

 

gram

10

 

Dennis Ooijendijk

Marcel Noort

18445

 

gram

11

 

Jan Vink

Dirk van Rijn

18160

 

gram

12

 

Frank Steenvoorden

Sjaak van Werkhoven

12500

 

gram

13

 

Karel de Wolf

Cor de Wit

9430

 

gram

14

 

Aart Jan van Beelen

Teun van Beelen

3500

 

gram

 

 

 

 

118175