Uitslag 9e Competitiewedstrijd Binnenwater 17 September 2017 in het Buiten Spaarne

Peet van Dam wint 9e competitiewedstrijd.

 

Zondag 17-9-2017 werd alweer de voorlaatste competitiewedstrijd gevist van HSV de Sportvisser.
Plaats van handeling was ditmaal het Noorder Buiten Spaarne. De spanning van de competitie is er inmiddels wel een beetje af, want de nr. 1 Hans Turenhout heeft inmiddels een zodanig voorsprong op de achtervolgers dat hij niet meer in te halen is. Een fantastische serie heeft hij neergezet.
Desalniettemin gaan de baanuitzetters vandaag toch op pad om voor de 13 deelnemende vissers vandaag een baan uit te zetten. Zij kozen ervoor om het ditmaal eens anders te doen en het voorste stuk over te slaan, zodat er pas werd begonnen na de uitwatering van de polder. Een keurige baan met ruim voldoende afstand.
Een prachtige zondagmorgen na een week met regen, veel regen, onwijs veel regen. Op deze zondagmorgen lag het water er als een biljartlaken bij. Dit maak je niet veel mee op deze locatie.
Vandaag pas om 7.45 uur begonnen met de wedstrijd, omdat het natuurlijk alweer steeds later licht wordt.
Zoals gezegd om 7.45 het startsignaal voor een 4,5 uur durende sessie. Net voor de start zien we een aantal vissers plaatsnemen op het voorste gedeelte. Een groep wat lijkt op een vereniging die een wedstrijd gaan vissen. Toch even navraag doen, want ze zullen geen wedstrijdvergunning hebben, omdat wij die voor vandaag bezitten.
Blijkt het een soort van vereniging te zijn uit de Zilk die niet aangesloten zijn bij wie dan ook en gewoon hun wedstrijden vissen op water waar op dat moment een plek vrij is. Van wedstrijden aanvragen hebben zijn nog nooit gehoord??????????????? Of dat echt zo is, of dat ze net doen of ze gek zijn weten we niet, maar vreemd is het wel. Voor vandaag niet zo’n probleem op dit water, maar kan wel een probleem zijn op ander water.
Vorig jaar om deze tijd hebben we ook een wedstrijd gevist op dit water en toen had de winnaar iets van 560 gram, zou het vandaag beter zijn?
Ik zelf mag plaats nemen op stek nr. 3 en kies ervoor om op ca 45 meter mijn visstek op te bouwen.
Breng flink wat aas, wetende dat het hier altijd wat langer duurt voor de vis echt op je voerstek arriveert. Het is moeizaam vandaag. Op de worm wel wat tikjes, maar echt door buiten ho maar. Kleine vis dus, dan maar wat anders proberen en ene combinatie van maden en casters brengen wel aanbeten, maar alleen maar voorn. Weliswaar mooie voorn, maar echt gewicht brengt het niet in het net natuurlijk. Je moet er aardig wat vangen voor een kilo of wat. Om mij heen zie ik eigenlijk niet anders gebeuren, dus dat geeft wat meer vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd.
Vanuit het andere vak komen eigenlijk de zelfde berichten, wel vis, maar alleen maar voorn.
Op een bepaald moment vallen de aanbeten weg en probeer ik het alleen met casters en dat geeft toch weer een aantal mooie aanbeten, maar de brasems laten zich vandaag massaal niet zien.
Na weging blijken er over het hele parcours slechts 2 brasems gevangen te zijn. Voor de rest alleen voorns, en een enkele verdwaalde baars. Wel blijken er diverse vissers te maken hebben gekregen met aanvallende snoeken. Die zitten er zat hier.
De winnaar blijkt vandaag in het eerste vak te hebben gezeten. Vissend op stek 5 weet Peet van Dam
met 6370 een keurige dag overwinning te behalen, gevolgd door John den Haan met 5120.
In het B vak zijn de vangsten nog minder als in het A vak. Daar weet Karel de Wolf zijn staartplek goed te benutten met “slechts 2550 gram behaalt hij de vakwinst.
IN het kort over deze dag. Bijzonder dat er alleen voorns zijn gevangen, maar al met al juist door die voorns toch een leuke visserij.

 

Vak A

 

 

 

1

Peet van Dam

6370

gram

2

John den Haan

5120

gram

3

Leo Zonneveld

4860

gram

4

Henk Zonneveld

3430

gram

5

John Waasdorp

2850

gram

6

Jan de Ridder

865

gram

7

Pierre Mullekes

640

gram

 

 

24135

 

Vak B

 

 

 

1

Karel de Wolf

2550

gram

2

Hans Turenhout

2460

gram

3

Jan Vink

1790

gram

4

Ed Scheepmaker

1600

gram

5

Rob Bosman

1560

gram

6

Jan van Beelen

1370

gram

 

 

11330