Hans Turenhout wederom onverslaanbaar tijdens 7e competitiewedstrijd

 

Zondag 13 augustus werd alweer de 7e competitiewedstrijd van HSV de Sportvisser gevist. Plaats van handeling was ditmaal het Noord Hollands kanaal bij Neck. Voor de HSV een nieuw traject, dus altijd lastig om dan een baan uit te zetten, vooral als het om 5.15, als we bij het water aankomen nog aarde donker is. Gelukkig zijn er voor ons al verenigingen geweest die hier al eerder hebben gezeten en dus al plekken hebben vrij gemaakt, want was dit niet het geval dan was er aardig wat werk geweest voor de vissers. De kanten worden slecht tot niet bijgehouden.
Dan als de baan net is uitgezet een flinke plensbui, wat de hele boel nat tot zeer nat maakt.
Maar toch een goede baan uit kunnen zetten in 2 vakken, waarbij de vakken onderling met enige afstand waren uitgezet, zodat er 2 kop- en 2 staart stekken te verloten waren. Dit om alle competitievissers de mogelijkheid te bieden ieder 2 maal een kop- of staartstek te trekken gedurende de 10 wedstrijden.
Vandaag trof ik het want er werd mij nr. 1 toegewezen, wat normaal gesproken op het NH kanaal meestal positief uitpakt.
Om 7.15 klinkt het beginsignaal en mogen we aan de gang. Al na enkele voerkorven de eerste aanbeet en dat gebeurt tijdens het eerste uur al een aantal malen, wat een 7 tal mooie vissen in het net brengt. De visioenen van een 2e net moeten gebruiken komen al in mijn gedachten, maar dan valt het stil. Oorzaak onbekend. Dan na enige tijd een mooie aanbeet op een dotje dooie maden en dan hangen die hap. Een vreemde manier van weerstand doet mij vermoeden dat ik iets anders als een brasem aan de haak heb, maar wat ?????. Na enige drilwerk komt er een mooie snoekbaars te voorschijn, die helaas niet meetelt voor het wedstrijd gewicht. Echt blij ben ik er dus niet mee, vooral omdat zoiets waarschijnlijk al enige tijd over de voerstek lag te raggen en dus duidelijkheid verschafte in het wegvallen van de aanbeten. Terug zetten in de hoop dat hij niet weer gelijk naar de overkant raast. Helaas kwamen de vissen ook niet echt terug tijdens de rest van de wedstrijd. Wel zo af en toe een vis, maar niet zoals in het eerste uur. Het enige voordeel was ik het gevoel had dat mijn naaste buren , Leo en Karel ook zeker niet volop in de vis zaten.
Dat bleek ook wel, want met 10590 gram was ik vandaag vakwinnaar.
Als dan ook de uitslag van het 2e vak binnenkomt blijkt dat Hans Turenhout zijn winning mood wederom heeft voortgezet. Met een vangst van 22120 gram weet hij de wedstrijdwinst weer te pakken en is hij na 7 wedstrijden al bijna niet meer af te houden van competitiewinst. Een klasse apart, maar zeker verdiend. Over het algemeen waren de vangsten redelijk  te noemen. Met 15 deelnemers een gemiddelde van 7147 gram is zeker niet slecht te noemen.

Vak A

 

 

 

 

 

1

 

Henk Zonneveld

10590

 

gram

2

 

Rob Bosman

8970

 

gram

3

 

Peet van Dam

6730

 

gram

4

 

Karel de Wolf

5200

 

gram

5

 

Leo Zonneveld

4410

 

gram

6

 

Jan de Ridder

2820

 

gram

7

 

Pierre Mullekes

2190

 

gram

8

 

Jan Vink

1320

 

gram

 

 

 

42230

 

 

Vak B

 

 

 

 

 

1

 

Hans Turenhout

22120

 

gram

2

 

John den Haan

11150

 

gram

3

 

Ed Scheepmaker

10850

 

gram

4

 

Frank Steenvoorden

9890

 

gram

5

 

Jan van Beelen

7320

 

gram

6

 

Wim Steenvoorden

2950

 

gram

7

 

Keje den Hollander

700

 

gram

 

 

 

64980