Uitslag 3e Competitiewedstrijd Binnenwater 23 April 2017 in de Nauernasche Vaart

Hans Turenhout wint 3e competitiewedstrijd.

 

Zondag 23 april 2017 werd alweer de 3e competitiewedstrijd in de serie van 10 gevist. Plaats van handeling de Nauernasche Vaart, waarvoor wij van Hengelsportvereniging Zaanstreek een vergunning hadden ontvangen, waarvoor onze dank uiteraard.
Voorgaande jaren werd de baan altijd uitgezet ter hoogte van de forbo fabrieken, maar ditmaal was er door baanuitzetters Rob en Leo voor gekozen om de baan uit te zetten ter hoogte van het viaduct over de S 154.
Met 12 personen aan de waterkant, dus 2 vakken van 6 man. 1 vak voor het viaduct en 1 vak na het viaduct.
Bij de baan aangekomen met de meute, bleek de kant wel heel smal te zijn, met een weg vlak achter je. Aangezien ik ( Henk Zonneveld) het idee had om eens gek te doen en met de vaste stok te gaan vissen, moest ik eens goed kijken of dit wel mogelijk was.
Het afsteken moest wel met beleid gaan gebeuren, maar was mogelijk.
Waarom met de vaste stok zou je zeggen, koud weer, de vis nog niet echt op gang dus laat ik het eens proberen.
Om 7.15 mochten we aan de gang en eerst maar eens een voerplek met casters, mais en dode maden aanleggen. Al snel lande ik mijn eerste vis. Toch wel mooi hoor met de vaste stok een vis landen. Toch weer anders als met een feeder.
Aangezien het rustig weer was , was het vissen met de stok goed te doen, zelfs met een licht dobbertje van zo’n 0,7 gram. Heel diep is het hier niet. Zo’n 1.20 meter max. Dus de vis trok ook niet echt de dobber weg.
Naarmate de wedstrijd vorderde merkte ik wel dat om mij heen niet zo heel veel werd gevangen, hoewel ik een aantal plaatsen verder, net als bij mezelf wel regelmatig een vis geland werd.
Af en toe een buitje regen en met die buien trok ook de wind wat verder aan, wat het wat lastiger maakte om de stok in bedwang te houden.
Om 11.45 het eindsignaal en ik kon niet meer als zeer tevreden zijn over mijn vangst. Na weging bleek dit 10.530 te zijn. Niet slecht dus. Of dit genoeg was voor de overwinning????????????????
Na het opruimen van mijn eigen spullen mocht ik op pad met de weegschaal.
Eerst het vak waarin ik viste. Degene links naast mij had 2350 gram. Rechts naast mij 4620 gram. Dan Leo Zonneveld. Zegt altijd heb niet zoveel, maar blijkt dan toch 13180 gram te zijn. Ook Rob daarnaast vissend bleek net iets meer te hebben als ik, nl. 350 gram. Een 3 in mijn vak dus. Tevreden.
Dan doorlopend met de weegschaal naar het B vak. Daar zijn de vangsten toch beduidend minder als in het A vak. Slechts een uitschieter nl. Hans Turenhout ( hoe doet hij dat toch steeds weer? ) met 13820 gram. Goed voor de wedstrijdwinst en weer een 1. Knap gedaan Hans.
Al met al toch weer een leuke visochtend met in het A vak 42780 gram en in het B vak 23680 gram.