Uitslag 10e Competitiewedstrijd Binnenwater 15 Oktober 2017 in de Ringvaart

Zondag 15-10-17 werd onder zomerse omstandigheden de 10e en laatste competitiewedstrijd gevist van HSV de Sportvisser.
Toch waren waarschijnlijk juist die zomerse omstandigheden de grote boosdoener voor de slechte vangsten van de dag.
Enkele competitievissers waren namelijk vrijdag 13 oktober op exact dezelfde locatie gaan vissen en wisten allen 3 een leuk netje vis te vangen met als topper het hoogste gewicht van ruim 25 kg.
Peet van Dam die dit gewicht had kwam door loting op precies dezelfde stek te zitten als vrijdag en zag zijn kansen voor vandaag flink toenemen, omdat hij wel wist hoe en op welke afstand hier de vis te vangen.
Hoe anders zou het gaan vandaag.
Het was tobben voor een visje. Waar vrijdag de vis van de overkant gehaald moest worden was er nu aan de overzijde geen kop te vangen en moest de vis kort ( vaste stok) gevangen worden.
En dan nog werd de vis mondjesmaat gevangen. De vis ( lees voorns) die gevangen werden waren wel van een leuk formaat. Dat de aanwezige snoeken dit ook vonden bleek wel uit het feit dat er vele vissers waren die een of meerdere keren hun vis aangevallen zagen worden door de aanwezige snoeken.
Dat snoekvissers deze locatie ook weten te vinden ondervond ook kopstekvisser Wim Steenvoorden die een mooi kommetje aan de overzijde  tegenover zich had, ware het niet dat er een bootje aankwam en pontificaal in dit kommetje hun snoekhengels uit gooiden. Weg mooie stek. Toch wel fijn als collega vissers rekening houden met de aanwezige wedstrijd vissers. Niet dus.
Over de wedstrijd verder weinig te vertellen. Algeheel winnaar Frank Steenvoorden wist 3080 gram aan te bieden, net even meer als Leo Zonneveld, de winnaar in het andere vak, met 3040 gram. Zijn buurman Rob Bosman zou meer gevangen hebben, mar bij de weging bleek er een gat in zijn net te zitten waardoor er nog maar 1020 gram over was van zijn vangsten. Hoeveel pech kan je hebben. Gelukkig blijkt dit niet van invloed te zijn op de einduitslag in de competitie.

 

Vak A

 

 

 

1

Leo Zonneveld

3020

gram

2

Henk Zonneveld

1910

gram

3

Wim Steenvoorden

1280

gram

4

Rob Bosman

1020

gram

5

Ed Scheepmaker

530

gram

6

John den Haan

430

gram

7

Peet van Dam

250

gram

 

 

8440

 

Vak B

 

 

 

1

Frank Steenvoorden

3080

gram

2

Hans Turenhout

2660

gram

3

Jan van Beelen

1560

gram

4

Keje den Hollander

1240

gram

5

Jan de Ridder

1240

gram

6

Pierre Mullekes

0

gram

 

 

9780