Uitslag 1e Competitiewedstrijd Binnenwater 19 Maart 2017 in het Buiten Spaarne

John den Haan wint 1e competitiewedstrijd.

 

Als om 4.15 de wekker gaat, realiseer ik me pas echt goed dat vandaag de competitie van HSV de Sportvisser weer gaat beginnen. Ik heb er echt weer zin in en met mij nog 13 andere vissers die zich hebben aangemeld voor deze competitie. Net zoveel als vorig jaar, ondanks dat er 2 niet meer meedoen, zijn er ook nieuwe gezichten te verwelkomen.
Als ik dan om 05 uur naar het Noorder Buiten Spaarne rij, om de baan uit te zetten, moet ik toch weer even denken aan mijn maat Aad, die ons in december is ontvallen. Als dan ook het lied van Jan Smit, welke tijdens de uitvaart was te horen, uit de radio klinkt, moet ik toch even slikken.
Zo rond 5.30 uur aanwezig langs het water en als ik dan uit de auto stap ben je gelijk wakker. Wat een wind schuin over de plas. Een windkracht 7 tot 8 schat ik zo in. Dat zal het er niet makkelijk op maken vandaag.
Samen met John 12 nummers uitgezet op het 2e gedeelte van het parcours. Ruimte genoeg om de plekken zo’n 50 meter uit elkaar te zetten.
Als ik dan net na zessen de gelootte nummers door krijg gebeld blijkt dat ik vandaag op de staartstek mag zitten, wat wel voordelig is ten opzichte van de wind, omdat je dan nog enigszins beschut kan zitten. Heel benieuwd naar de actie van mijn nieuwe hengels, die ik deze winter heb aangeschaft, tuig ik 2 hengels op en kies er voor om op een afstand van 37 meter te gaan vissen. Of dit een juiste keuze zal zijn moet gaan blijken.
Als even later ook de andere vissers arriveren en ik even langs het parcours loop om iedereen te verwelkomen bespeur ik een prettig enthousiasme. Iedereen heeft er veel zin in.
Om 7.30 uur klinkt het startsignaal en mogen alle voerkorven te water en kan er getracht worden een vis te verschalken gedurende 4,5 uur.
De vis komt moeizaam op gang. Het eerste uur is er weinig te beleven. Slecht een keer gaat de top enigszins krom en haak ik een mooie platte om hem even zo snel weer kwijt te raken. Dat is niet echt gunstig zo vlak op je voerplek. Het eerste half uur daarop volgend zie ik dan ook helemaal niets meer, maar dan opeens ja hoor de eerste mooie zware platte, vol met pukkels beland in mijn net om er vlak daarna nog een aantal te verschalken.
Dan opeens na 2,5 uur vissen valt het bij mij stil en zie ik buurman Jan van Beelen toch met enige regelmaat een visjes scheppen, wat mij de indruk geeft dat hij meer vis heeft als ik, dus de staartplek niet naar behoren benut.
In de laatste 2 uur, ondanks alle verwoede pogingen , slechts 1 vis erbij, wat mijn totaal op 7 vissen brengt. Niet geheel ontevreden, maar ook niet tevreden.
Als om 12 uur de weegploeg langs komt blijkt mijn veronderstelling juist te zijn en heeft buurman Jan beduidend meer als ik. Vissend op een kortere afstand weet hij 13030 gram te vangen tegen de 7770 gram van mij. Vakwinst voor Jan dus.

In het andere vak is er zelfs nog meer gevangen door John den Haan. Een oefensessie in de week voorafgaande aan de wedstrijd, werpt zijn vruchten af en met 16530 gram weet hij de wedstrijd te winnen. Een goed begin is het halve werk zegt men.
Voor de overige uitslagen zie hieronder.

 

 
 

 

 

Vak A

 

 

 

1

John den Haan

16530

gram

2

Leo Zonneveld

11480

gram

3

Wim Steenvoorden

7940

gram

4

Ed Scheepmaker

5160

gram

5

Pierre Mullekes

0

gram

6

Keje den Hollander

0

gram

 

 

 

 

 

 

41110

 

Vak B

 

 

 

1

Jan van Beelen

13030

gram

2

Hans Turenhout

11490

gram

3

Henk Zonneveld

7770

gram

4

Karel de Wolf

7370

gram

5

John Waasdorp

760

gram

6

Jan de Ridder

200

gram

 

 

 

 

 

 

40620