Uitslag 7 uurswedstrijd Binnenwater 1 Oktober 2017

Zo’n wedstrijd waar iedereen naar uit kijkt is onze 7 uur wedstrijd in het
B-kanaal in recreatiegebied Spaarnwoude. Al was het alleen maar om de serene rust die daar heerst. Een prachtig wedstrijdwater, waar vele wedstrijden wordt gevist, waar je nooit last hebt van langsvarende boten, geen verkeer achter je hebt en mooie ruime plekken.
Onze water kenner bij uitstek Frank zette in het donker de baan uit, waarbij hij vooraf al had aangegeven welke stekken hij wilde uitzetten, maar op plaats van bestemming aangekomen bleken er een paar karpervissers  te zitten op de eerste stek, waardoor het eerste vak wat opgeschoven moest worden. Geen probleem, ruimte genoeg.
Bij aankomst bleken er toch, na het uitzetten van de baan een paar Engelse vissers hun zinnen gezet te hebben op stek nr. 1, die we echter dringend hebben verzocht hun plek weer af te staan vanwege de wedstrijd. Zonder enig morren maakte ze plaats en kon iedereen op het gemak hun stek van vandaag inruimen.
Om 8.30 klonk het begin signaal en mocht een ieder aan de gang voor de opbouw van zijn voerstek, wetende dat het hier enige tijd kan duren voordat de vis op gang komt hier.
Zelf had ik stek nr. 2 getrokken ( nr. 6 op de weg). We kozen ervoor om op 30 meter en op 45 meter te vissen wetende dat we op dit moment de overzijde niet haalde met gooien en ook wetende dat de wind nog flink zou aantrekken vandaag.
Moet geen probleem zijn om ook de vis op deze afstanden te vangen.
Behalve enkele lichte bewegingen op de top ( krabben) werd er het eerste uur weinig vis gevangen. Maat Jan ving na een uur zijn eerste brasempje van een ons of 6 maar verder bleef het rustig.
Ondertussen aan het app verkeer in te schatten was dit over het algemeen het geval, alleen op de stek naast ons werden enkele brasems gevangen, vanuit de overzijde tegen het riet aan.
Naarmate de tijd vorderde werd er toch hier en daar wel vis gevangen in ons vak, waarbij de meeste vis naast ons gevangen bleef worden.
Na 7 uur ( voor ons lange uren) bleef voor ons de weegschaal steken op een bedroevende 3910 gram. Alles uit de kast getrokken, maar de vis niet tot bijten weten te overhalen.
De winnaars bleken in ons vak de mannen op stek nr. 3 te zijn Rob Bosman en Gelegenheidsmaat Dirk Koolmoes wisten een keurige 36370 gram gevangen te hebben. Ruim voldoende voor de vakwinst en naar later bleek ook de wedstrijdwinst. Hun buren op 4, de heren Turenhout  op de 2e plaats met 24120 gram.
In het B- vak kwam de vakwinst vanuit de staartplek. Jaap de Ridder en Leo Zonneveld wisten een mooie 28080 gram vis aan te bieden met op de 2e plaats Frank Steenvoorden en Sjaak van Werkhoven met 19770 gram.
Zo kwam de laatste koppelwedstrijd van dit seizoen tot een eind. Een mooie serie koppelwedstrijden neer gezet dit jaar, met een hoeveelheid deelnemende koppels die tot tevredenheid stemt. Voor volgend seizoen zijn we alweer bezig met opzet van een wedstrijdagenda, waarbij ook de koppelwedstrijden weer een prominente plaats in zullen nemen.
Namens de wedstrijdcommissie binnenwater alle deelnemende koppels hartelijk dank voor hun deelname en enthousiasme.

 

Uitslag 7 uur wedstrijd B-kanaal

 

 

vak A

 

 

 

 

1

Rob Bosman

Dirk Koolmoes

36370

gram

2

Hans Turenhout sr

Hans Turenhout jr

24120

gram

3

Karel de Wolf

Cor de Wit

20880

gram

4

Lennart Matijnus

Roy Duindam

14340

gram

5

Kees Zuijderduin

Peter Varkenvisser

10020

gram

6

Jan van Beelen

Henk Zonneveld

3910

gram

 

 

 

109640

 

 

 

 

 

 

Vak B

 

 

 

 

1

Jaap de Ridder

Leo Zonneveld

28080

gram

2

Frank Steenvoorden

Sjaak van Werkhoven

19770

gram

3

Jan Vink

Dirk van Rijn

18870

gram

4

Jan de Ridder

Ed Scheepmaker

13580

gram

5

Cees van den Burg

Erik van den Burg

13170

gram

6

Maurice Vink

Eelco Bostelaar

0

gram

 

 

 

93470