Uitslag Voorjaarswedstrijd Binnenwater 16 Mei 2016 in het Noord Hollands Kanaal (viaduct- west Graftdijk)

Hans Turenhout wint voorjaarswedstrijd.

 

Zondag 16 mei werd de voorjaarsklassieker van de Sportvisser afdeling binnenwater gevist. Wat in de wielrennerij de klassieker Luik-Bastenaken-Luik is,  is binnen de HSV deze wedstrijd.
Hoewel er wordt gesproken over een voorjaarswedstrijd, leken de temperaturen daar niet op. Slechts een magere 13 graden, met heel af en toe een beetje regen, maar toch ook weer regelmatig een zonnetje, was het toch redelijk toeven langs de waterkant.
Gekozen was ditmaal voor het Noord Hollands kanaal en dan wel het traject Kogerpolderbrug- Kruising Kogerpolder.
Baanuitzetter Rob had ervoor gekozen om 2 vakken van 8 man uit te zetten en dan wel vak A vanaf het viaduct en Vak B tegenover West-Graftdijk. 2 totaal verschillende vakken, wat ook in de vangsten wel tot uiting zou komen.
Hoewel tijdens de competitie de wedstrijden om 07.00 uur beginnen, begon deze wedstrijd om 08.00 uur en konden we een uurtje langer blijven liggen, ondergetekende zelf mee, want hij hoefde deze keer eens geen baan uit te zetten. Lekker hoor!!!!!
Hoewel bij de loting om 6.15 uur bij Beuk enige verwarring was ontstaan over het aantal deelnemers, bleek toch de administratie te kloppen en konden we met 16 man aan de gang.
Om 08.00 uur Klonk heel voorzichtig het startsignaal, want er moest rekening worden gehouden met omwonenden.
Zelf had ik nummer 14 getrokken,  wat aankomend bij het water niet geheel naar het zin was. Aan de overzijde lag een boot afgemeerd, wat visserij hier niet mogelijk maakte. De angst om de boot te raken was groter als de wens om toch hier te vissen. Bij aankomst was op korte afstand activiteit van vis waarneembaar, dus werd ervoor gekozen om op 13 meter te gaan vissen. Lekker licht, dus moest lukken.
Ik zag wel dat de buren (Rob op 15 en  Wim op staart)de overkant wel probeerden te bereiken.
Bij mij bleef het lange tijd rustig, alles proberende was er weinig activiteit onder water waarneembaar terwijl ik buurman Rob toch regelmatig een visje zag vangen, weliswaar niet groot, maar toch vis
Pas na een kleine 2 uur wist ik pas mijn eerste vis te landen, een halfwas brasempje en zo zouden er nog een 9 tal volgen in de loop van de wedstrijd. Dat ik vandaag geen winst zou behalen, was wel duidelijk. Jammer maar helaas.
Om 13.00 uur klonk het eindsignaal en konden de weegploegen de balans opmaken. Ikzelf mocht het A vak wegen en had gedurende de wedstrijd al signalen opgevangen dat hier redelijk tot goed was gevangen, dus nam de “weegstang” mee, want met de hand grote gewichten wegen is altijd lastig.

Toch met de grote gewichten bleek het wel mee te vallen, maar uiteindelijk bleken de vangsten in dit vak wel beter te zijn als de vangsten in het B-vak.
Met een vangst van ca. 68 kg in het A vak ten opzichte van ca 43 kg in het B vak mag wel van een groot verschil worden gesproken.
Hoewel in de competitie nog niet lekker op dreef wist vandaag Hans Turenhout toch zijn klasse te laten zien door met  15380 gram overall winnaar te worden.
In het B-vak ging Cees van den Burg er met de winst vandoor met exact 12000 gram.
Voor de uitslag zie hieronder:

 

Vak A

 

 

 

1

Hans Turenhout

15380

gram

2

Jan van Beelen

11120

gram

3

Karel De Wolf

10640

gram

4

Leo Steenvoorden

10600

gram

5

Jan de Ridder

9720

gram

6

Ed Scheepmaker

4720

gram

7

Jan Vink

4640

gram

8

Roy Duyndam

1160

gram

 

 

67980

 

 

 

 

 

Vak B

 

 

 

1

Cees van den Burg

12000

gram

2

Rob Bosman

9180

gram

3

Aad Bogaards

6900

gram

4

Wim Steenvoorden

5160

gram

5

Henk Zonneveld

4840

gram

6

Chris Marijt

2560

gram

7

Lennard Marijnus

2220

gram

8

Peet van Dam

ng

 

 

 

42860