Uitslag 9e Competitiewedstrijd Binnenwater 20 September 2015 in de Ringvaart.

Zondag 20-9-2015, alweer de voorlaatste competitiewedstrijdvan de afdeling binnenwater.
Nog 2 wedstrijden te gaan, te weten de groten 6 uur wedstrijd in het altijd spannende B-kanaal en de 10e competitiewedstrijd in het Noorder Buiten Spaarne. Hoe ligt dit water erbij na de grote zomerstorm die enkele bomen die langs dit water stonden ernstig heeft verminkt en waardoor grote takken in het water terecht zijn gekomen.
Terug te komen op de 9e comp. Wedstrijd. Zou het de concurrentie nog lukken om Aad Bogaards van zijn eindoverwinning af te houden?
Voorafgaande aan deze wedstrijd nog even een mail cq whatsapp rondje gehouden om het tijdstip van loting / vissen een half uurtje later te laten plaatsvinden, want het wordt nu toch snel later licht. Is ieder jaar zo hoor, maar ff  niet genoeg rekening mee gehouden. Blijkt goed te werken zo’n rondje want iedereen was op het juiste tijdstip aanwezig.
De baanuitzetters waren om 5.40 uur aanwezig na een flinke omzwerving vanwege  de afsluiting van de A5. Wat is het dan toch fijn dat je navigatie in de auto hebt. Het water lag er maagdelijk bij, geen enkel zuchtje wind, maar wat geen gunstig teken was het water stroomde voor geen meter. Een helder het water!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Je keek bijna 1,5 meter diep.
En dan een verrassing……………………het water begint te stromen
Om 7.30 het beginsignaal en al snel werden er enkele vissen gevangen, wat de hoop op een leuke visdag doet toenemen. Een paar mooie vissen, halfwas brasems en zelfs nog enkele wat grotere brasems, maar dan…………….. wordt het rustig. In die zin dat de brasem het massaal laat afweten. Wel worden er gedurende de wedstrijd veel vissen gevangen, maar het zijn eigenlijk alleen voorns en een enkele baars of schele pos. Ook doen een aantal  snoeken verwoede pogingen om de toch al niet zo talrijk aanwezige vissen te verorberen.
Al met al toch een enerverende wedstrijd, maar qua gevangen gewichten een om snel te vergeten. Misschien toch de ringvaart maar niet meer in het programma opnemen of wellicht een ander traject aanvragen?????????????????

 

`