Uitslag 10e Competitiewedstrijd Binnenwater 18 Oktober 2015 in het Buiten Spaarne

A. Bogaards wint 10e competitiewedstrijd.

 

Zondag 18-10-15 was het zover, alweer de laatste wedstrijd van 2016 voor de mannen van HSV de Sportvisser afdeling binnenwater. Een seizoen met een aantal wedstrijden minder als de afgelopen jaren, omdat de competitie is ingekort tot 10 wedstrijden met 2 afschrijvers en de zogenaamde bootjes wedstrijd die we dit jaar niet hebben gevist, omdat de laatste jaren de resultaten slecht waren.
Een hele rustige zondagmorgen aan de waterkant. Nagenoeg geen wind, wat op zich al bijzonder is, maar gedurende de ochtend toch wel aardig wat nattigheid.
Weinig wind in het Noorder Buiten Spaarne dat zijn we niet gewend, omdat het daar altijd aardig kan waaien op de open vlakte.
In het donker de baan uitgezet, wat sinds de zomerstorm wat makkelijker is geworden, omdat er een aantal in de weg staande flinke bomen de geest hebben gegeven.
Om 7 uur de loting bij Beuk en dan de nummers doorgeven aan degene die de baan uit hebben gezet of rechtstreeks naar de waterkant zijn gereden, omdat zij niet in Noordwijk wonen en daardoor een flink eind moeten omrijden om bij de loting te kunnen zijn.
Echter daar is het niet goed gegaan. Een van de nummers die was doorgegeven bleek per abuis niet de juiste te zijn geweest, waardoor een van de deelnemers zijn gelote plek al bezet zag en hij genoodzaakt was op een ander nummer te gaan zitten. Als commissie hebben we dit niet goed opgepakt en hadden we dit anders moeten doen. Betreffende visser had recht op zijn stek en degene die nu, hoewel per abuis, op zijn stek zat had moeten verhuizen. Lastig maar had wel gemoeten.
Hoewel dit wel van invloed was op de uitslag in deze wedstrijd is het gelukkig niet van invloed geweest op de uiteindelijke ranking in de competitie. Nogmaals onze excuses namens de commissie binnenwater.
De vangsten waren vandaag slecht. Degene die een of meerdere brasems op hun plek wisten te vangen deden mee in de einduitslag, maar voor de rest was het veel voorn wat werd gevangen.
Aad Bogaards, al kampioen voor het begin van de wedstrijd wist ook vandaag zijn vorm gestalte te geven door ook deze wedstrijd te winnen met 10560 gram. 2e hetzij op flinke afstand Carel de Wolf met 6780 gram en derde in de rij Jan Vink met 5080 gram.
Deze mannen zaten allen in het 2e vak. In het A-vak wist Ed Scheepmaker met 4780 zijn vak te winnen. In totaal is slechts 12100 gram vis gevangen in dit vak met 7 man, terwijl in het B vak en dan vooral bij de eerste nummers in dit vak 31120 gram is gevangen.